* majerin/ butter
* udang
* daun kari
* cili
* evaporated milk
Cara- cara:
1. Panaskan minyak. Goreng kuning telur dan kacau sentiasa supaya kuning telur masak garing. Angkat dan toskan.
2. Goreng udang dalam minyak sederhana banyak kemudian setelah berubah warna & masak, toskan udang and asingkan.
3. Panaskan minyak dan majerin. Tumis cili dan daun kari . Masukkan seasoning; garam & gula. Then, masukkan udang & evaporated milk. Biarkan masak sebentar & angkat.
4. Taburkan kuning telur yang digoreng tadi ke atas hidang dan boleh dihidang.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjacIfL8TlWE-IxfRzmk3v9GPrHoIgKefARwzJXHfeb1F1vhwNUwWR2DibXDOT4kh24k1wCNYWK4TrynMsR-8M6VvsqgMxM6gPgob6hDxRv2ii1imrmTnVP7JV19LgEj7sJNjH21E2znFk/s320/p1280077.jpg)
0 comments:
Post a Comment